Menu Close

Aircoservice

U bent altijd fris en alert achter het stuur met een goed werkende airco!
De Autoservice van der Veer monteurs houden uw airco in optimale conditie, dankzij ons speciale onderhoudsprogramma voor airco-systemen. Dat zorgt dat uw airco niet muf gaat ruiken draagt bij aan het verhinderen van hooikoorts symptomen.

Vragen bij Airco onderhoud:
– Hoe vaak moet mijn airconditioner gereinigd en gevuld worden?
Uw airco heeft af en toe onderhoud nodig, want een aircosysteem verliest ieder jaar 5 tot 10% koelmiddel. Als gevolg hiervan treedt er drukverlies op in het systeem en neemt de verkoelende capaciteit na een tijdje merkbaar af en riskeert u ernstige schade aan uw compressor. Ook zult u een hoger brandstofverbruik hebben bij een slecht werkend aircosysteem. Reden genoeg om uw airco regelmatig (ten minste 1 keer per jaar) te laten controleren.

– Waarom is airco belangrijk in alle seizoenen?
Dankzij de airco blijft u bij zomerse temperaturen heerlijk koel. De rest van het jaar helpt hij om uw ruiten razendsnel te ont-wasemen. En dat doet hij eigenlijk beter dan de blower omdat airco lucht veel droger is.

– Hoe gebruik ik mijn airco optimaal?
Zet uw airco niet kouder dan rond de 22 graden. Hoe kouder u de airco zet, des te meer brandstof uw auto verbruikt.
Zet bij warm weer voordat u vertrekt even de portieren en/of ramen open, zodat de ergste warmte kan verdwijnen.
Gebruik de airco regelmatig het hele jaar door. U voorkomt daarmee lekkages en een muffe geur.
Zet de airco vijf minuten voor aankomst op uw bestemming alvast uit. U beperkt condensvorming en daarmee de kans op schimmel- en bacteriegroei in uw aircosysteem.
Gebruik de jaarlijkse airco-check bij Autoservice van der Veer!

Airco service beurt.
Autoservice van der Veer controleert en reinigt alle onderdelen van uw aircosysteem met een speciaal reinigingsmiddel; zo worden alle schimmels en bacteriƫn gedood. Het systeem krijgt vers koelmiddel en kan weer werken. U vraagt heel eenvoudig online een prijsopgave aan door contact met ons op te nemen.